Na prvo stran...
Slovensko
Pošljite sporočilo
Umetnina meseca
Dobrodošli...
(Skoraj) vse o meni...
 
 
ERBIJA leži tam, kamor po svojem imenu, ki je kobiljska inačica prekmurskega narečnega izraza "herbija" in ki pomeni dediščino, zapuščino, tudi sodi: v melanholično prekmursko ravnico ob magični Muri.

Erbija je pognala v enem od najbolj odročnih koščkov Slovenije, katerega strateška vloga se z brisanjem mej in širjenjem obzorij, drastično spreminja. Zlasti za tiste, ki nas zanimajo raznolikost, večplastnost, pisanost, odprtost.

Erbija je podjetje, ki v svojem okviru združuje spekter različnih dejavnosti, delujočih in stacioniranih v lastnem poslovnem objektu. Osrednji ter najpomembnejši steber podjetja je prodajno-razstavna galerija umetniških del, ter z njo povezano projektno-raziskovalno delo predvsem um.zgodovinske ter etnološke (rodbinska debla, način življenja itd.) narave.

Na več kot 200 m2 razstavne površine je najti bogato izbiro slik, risb, kipov, fotografij, um. instalacij, uporabnih predmetov itd. - gre za dela številnih avtorjev iz različnih obdobij in raznolikih geografskih, zgodovinsko-kulturnih okolij.

Edino stalno merilo pri izbiri ustvarjalcev in njihovih del sovpada s filozofijo našega podjetja, ki si pod eno streho prizadeva spraviti pisani šopek razlicno mislečih, različno čutečih in delujočih ljudi povezanih v želji po svobodi, učenju in spoštovanju.

Smo hiša v materijo spremenjenih misli, dojemanja, pogledov, čustev, želja, predstav in duha.

Smo prostor za doživljanje neulovljivega; za občutenje nedoumljivega.

Smo točka na kateri se izmerljiva dejstva, želje in predstave srečujejo z "višjimi", tudi skozi umetnost prikazujočimi se notranjimi svetovi - preko pisane besede, slikarskega platna, kiparskega izdelka,... ali neposrednega srečanja z Vami!

Smo podjetje, kjer strank ne obravnavamo v številkah ali z etiketiranjem potencialnih kupcev; stranko doživljamo kot neponovljivo bitje s svojimi željami, potrebami in zmožnostmi. Smo podjetje, kjer umetnik ni le privesek na trgu ustvarjenega imena temveč bolj ali manj pozoren ter občutljiv človek takšne ali drugačne izrazne moči.

Smo podjetje, kjer slika ni le prodaji namenjen omejen, med okvire vpet kos platna ampak v materijo spremenjen košček ustvarjalčeve misli, duše, energije,...

Dobrodošli v Erbijin svet!

© Erbija 2004
Inter-m